ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Τα διπλά θερμομονωτικά τζάμια κατασκευάζονται συγκολλώντας 2 παραλληλισμένους διαφορετικούς υαλοπίνακες με ένα διπλό σύστημα  «φραγμού» το οποίο συνήθως αποτελείται από ένα κοίλο (κούφιο) αποστατικό και μια συνεχή κολλητική ουσία η οποία περιβάλει όλη την περίμετρο του διπλού υαλοπίνακα..

Το αποστατικό καθορίζει το μέγεθος του αεροθαλάμου που θα δημιουργηθεί μεταξύ των 2 υαλοπινάκων και γενικά η αύξησή του αυξάνει και την θερμομόνωση (μέχρι τα 16mm). Επίσης το εσωτερικό του αποστατικού γεμίζει με αφυγραντικά υλικά (πυριτικά άλατα), τα οποία μέσω μικροσκοπικών οπών  αφαιρούν την υγρασία από το εσωτερικό του σχηματισθέντος αεροθαλάμου.

Τα αποστατικά συνήθως κατασκευάζονταν από αλουμίνιο, το οποίο όμως επειδή είναι καλός αγωγός της θερμότητας δημιουργούσε θερμογέφυρα. Έτσι σήμερα χρησιμοποιούνται και άλλα υλικά, όπως ανοξείδοτο τα οποία είναι κακοί αγωγοί της θερμότητας βεςλτιώνοντας έτσι την συνολική επόδοση.

Για την τελική συγκόληση των τζαμιών χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά όπως σιλικόνη, θειοκόλη, πολυαιρουθάνη κ.α., το καθένα από τα οποία έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η ποσότητα θα είναι ικανή ώστε να μην υπάρχουν «ασυνέχειες» στην περιμετρική σφράγισει γιατί διαφορετικά πολύ σύντομα οι υαλοπίνακες θα «αστοχήσουν» γεμίζοντας στο εσωτερικό τους με ανεπιθύμητη υγρασία. Εκτός από το περιμετρικό κυρίως σφραγιστικό υλικό, συνίσταται και η χρήση μιας δεύτερης εσωτερικήε σφράγισης η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια λεπτή στρώση βουτυλικής κολλητικής ουσίας η οποία παρεμβάλλεται μεταξύ του αποστατικού και των 2 υαλοπινάκων. Η 2η σφράγιση   εμποδίζει τον σχηματισμό υδρατμών και εξασφαλίζει την  παραμονή του  ενδιάμεσου αερίου μέσα στον αεροθάλαμο.

facebook twitter youtube linkedin

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Β.Ι.Π.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ Γ'
Ο.Τ. 37
ΟΔΟΣ ΝΒ7
574 00
ΣΙΝΔΟΣ
Τηλ.: 2310 777 777
Φαξ: 2310 777 778-9

ΕΔΡΑ

ΑΜΙΣΙΑΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Τ.Θ. 1345
65403
ΚΑΒΑΛΑ
Τηλ: 2510 326 124
Φαξ: 2510 326 392

ΕΚΘΕΣΗ

12ο χλμ ΕΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ & ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ
14452, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

E-MAIL

Πωλήσεις
sales@prismaglass.gr Λογιστήριο
logistirio@prismaglass.gr Πληροφορίες
info@prismaglass.gr
Login-iconLogin